Onze negatieve gedachtepatronen.

We hebben allemaal weleens zo’n dag, dat het allemaal tegenzit.                                                                                               We kunnen daar behoorlijk gefrustreerd over raken, en dan wordt de wereld om ons heen nog erger. Gekibbel met personen uit de omgeving etc.
We raken steeds meer in een negatieve stemming, tot het moment waarop het tijd is om jezelf te troosten voor die vreselijke wereld waar we in leven. Wat we ons meestal niet beseffen is dat wij zo’n dag zelf vormgeven, door onze negatieve energieniveau.
Je straalt negatieve energie uit, dat trekt andere mensen met een negatieve bui aan, en stoot mensen met een positieve bui af. Vaak irriteren mensen met een positieve bui je ook, logisch want je kunt wel wat positieviteit gebruiken.

Wat we ons vaak niet bewustzijn op zo’n moment of dag, is dat we vanuit oude gedachtepatronen handelen.                          We creëren als het ware zelf het verloop van onze dag.
Aangezien we allemaal al vaker zo’n negatieve ervaring hebben gehad, beginnen we onbewust zelf onze negatieve dag vorm te geven aan de hand van oude ervaringen of negatieve verwachtingen.                                                                                         Je leeft dan in het verleden of de toekomst, maar niet in het nu.
Onze irritatie antennes staan op scherp, voor alles waar we een oordeel over hebben.
Wee diegene die op je pad komt, vaak moet die het ontgelden.
Je bent een bron van negativiteit, en trekt energie aan van dezelfde frequentie.

In de tijd dat ik verslaafd was kon zo’n dag maar tot één ding leiden. Veel sigaretten roken om mijn ge-agiteerdheid te dempen, en aan het einde van de dag op de bank ploffen met een houding van “wat kan het mij ook allemaal schelen”                 Natuurlijk met een fles (of meer) drank om deze rot dag te verdrinken.
Herkenbaar voor je?

Uiteindelijk is zo’n dag je eigen keuze geweest.
We leven in een jachtige maatschappij en we kunnen ons nauwelijks de tijd gunnen om wakker te worden. De wekker gaat, we staan op, ontbijten (als het mee zit) en gaan naar het werk.
Als wij in een negatieve bui wakker worden, dan is er eigenlijk geen moment om bij dat gevoel stil te staan. Geen tijd om even naar je lichaam en gevoel te luisteren en te beseffen, “gadver, wat zit ik in een vervelend energieniveau”
Zou je dat wel doen, dan zou dat al heel veel kunnen schelen.
Het besef dat het aan jou ligt, kan al maken dat je minder geneigd bent om naar anderen (verbaal) uit te halen. Dat scheelt weer een stuk negatieve feedback die je krijgt.

Er is niet veel voor nodig om uit zo’n negatieve modus te komen.
Beseffen dat je er in zit is al een stap, je aandacht op iets positiefs richten is daarna de volgende stap.
Luister even naar de vogels buiten, ruik aan een geurende bloem, geniet even van je huisdier of kinderen of je partner. Kijk of jezelf iets positiefs in het vooruitzicht kunt geven.
Bel of app even een collega, “He, ik ben iets later. Ik moet mijzelf even resetten”

Uiteraard zijn er mensen die reageren na het lezen van deze blog, ja, maar ik heb daar echt geen tijd voor.                               Is dat zo? Heb jij echt niet een moment om even jezelf te resetten van een negatieve naar een positieve bui of is hier je verslaving al aan het werk om aan het einde van de dag beloont te worden?

 

Pin It on Pinterest

Share This