Leef niet je negatieve gedachte, want je lichaam zal dat bevestigen.

Je kent de volgende ervaring vast wel; Je hebt een leuke gedachte of herinnering, en blijft er “even” bij hangen.Al snel bemerk je, dat je jezelf gelukkiger begint te voelen, misschien krijg je ineens trek om die heerlijke maaltijd die je op die vakantie hebt gegeten te maken. Of als er personen bij zijn betrokken, dat je ze belt om af te spreken. For old time sake. En het gevoel

Onze geest en lichaam zijn uitermate sterk op elkaar ingespeeld. Heb jij negatieve gedachten, dan zal dat negatieve gevoelens oproepen. Als jij positieve gedachten hebt, dan zal dat positieve gevoelens oproepen. De vraag wat er eerder is, het gevoel of de gedachte is een beetje kip versus ei discussie. Gevoelens kunnen gedachten oproepen, en gedachten kunnen gevoelens oproepen.
Het is gewoon heel moeilijk om zeker te weten wat er nu eerder was.

Onze herinneringen bestaan zoals ons dat geleerd is uit onze zintuiglijke waarnemingen. Zicht, reuk, smaak, tast en gehoor. Er is nog een component wat bij onze herinneringen hoort.Onze fysieke status van het moment dat de herinnering aangemaakt wordt. Dat kan een positief gevoel geven. Ga maar eens in gedachte terug naar een leuke herinnering, en probeer deze zo levendig mogelijk voor jezelf te maken. Word je eens bewust van wat je ervaart.De andere kant van de munt, is echter dat als wij negatieve gedachten omarmen, we ook de negatieve gevoelens erbij krijgen.

Wordt geen slachtoffer

Een oude wijze man die ik in vertrouwen had genomen over mijn verleden, gaf mij dat advies.Helaas begreep ik niet goed wat hij bedoelde. Het slachtofferschap omarmde ik dan ook volledig, En ik programmeerde mijzelf om niets te kunnen, niets te doen anders dan drinken en drugs gebruiken. Want ik was niks waard. Ik riep herinneringen op die alleen maar mijn slachtofferschap bevestigden, en de daarbij behorende gevoelens.                          Mijn negatieve modus werd mijn comfort zone.

Gelukkig was er een vlammetje in mij dat bleef tegensputteren, dat niet wilde doven. En geloof het of niet, dat vlammetje zit ook in jou. Toen ik hulp ging zoeken kreeg ik de boodschap, “je bent de rest van je leven verslaafd” Er werd en word op gehamerd dat je de rest van je leven verslaafd blijft, je presenteert jezelf ook als een verslaafde. Het vlammetje in mij begon harder te sputteren.

Ik heb een grote weerstand tegen het jezelf als verslaafde blijven zien en benoemen, ook al ben je al jaren clean. Juist om wat ik al eerder beschreef.    Wij gaan ons fysiek en mentaal gedragen naar overtuigingen die we overnemen en gaan leven. De overtuiging “ik ben een slachtoffer” riep slachtoffer gedrag op. Ik ben een verslaafde, roept hetzelfde gedrag op of een continue strijd om geen verslavingsgedrag te hebben.                                                  Je identificeert jezelf geheel met de verslaving.

Ik heb verslavingen gehad, maar gebruik niet meer. Dit is neutraal. Je identificeert jezelf er niet mee, maar je ontkent het probleem ook niet. Het plaatst je verslaving wel in je verleden, maar niet actief in je hier en nu. Voor de negatieve overtuiging “ik ben een verslaafde” kan een positieve energie en kracht gevende overtuiging in de plaats komen
“Ik heb mijn verslavingen overwonnen”

Pin It on Pinterest

Share This