Leef, je Droomleven

Je bent eindelijk in herstel. Jarenlang heeft een verslaving jou in de macht gehouden. Vaak is er schade in relaties ontstaan, En je persoonlijke leven. Als ik cliënten vraag, hoe gaat je leven er nu verder uitzien? Dan hebben ze vaak geen idee. Na het in herstel komen, is je blik op de toekomst richten in mijn beleving erg belangrijk. Ik hoop dat je later kunt zeggen “ik ging mijn echte leven leiden”

symptoomverschijnsel

Verslavingen zijn een symptoomverschijnsel. Er zit veel meer achter een verslaving dan niet de discipline hebben om van middelen of gedrag weg te blijven. Van traumatische jeugd ervaringen, tot persoonlijke blokkades. Ze hebben gemeen dat het individu meer met overleven bezig is geweest dan het vormgeven van hun leven.

Vrij zijn

Ik heb de overtuiging dat we op deze wereld komen met een behoefte om ons leven vorm te geven, met een doel. Dat we ook met de kwaliteiten geboren worden waarmee we dat doel ook kunnen realiseren. Spijtig genoeg doen we in het leven ervaringen op die een sluier leggen over onze kwaliteiten, het zicht op ons doel vertroebelen. Als daarna een verslaving zich ontwikkeld, dan zijn we al blij als we in herstel kunnen komen. Voor mij gaat herstel verder, dan alleen maar je verslaving onder controle krijgen. Als jouw leven er hetzelfde uit blijft zien als voor en tijdens je verslaving, dan dan zul je niet het gevoel voldoening bereiken wat mogelijk is.

Met spijt eindigen?

Ik heb jarenlang als vrijwilliger in hospice huizen gewerkt. In hospice huizen komen mensen met terminale ziekten om te sterven. In de korte of langere periode dat we hun mogen verzorgen, is er vaak ruimte voor gesprekken. Een gesprek wat mij heel erg sterk bij is gebleven, is dat met een oudere dame. Ze had vreselijke spijt van haar leven. Ze had niet het werk gedaan wat ze wilde, ze was in een ongelukkig huwelijk gebleven.

Ik had de kracht en moed gewild om het leven op mijn eigen manier te leiden

en niet het leven wat anderen van mij wilden!

 

Retraite

Durf jij het aan? Tijdens een retraite te onderzoeken wat jou ten diepste beweegt, wat jij in je leven wilt realiseren? Een watte? Mogelijk heb je er nog niet van gehoord, wat een retraite is.  Ik organiseer vanaf 28 november 2022 een vijfdaagse retraite, gericht op het ontdekken wat jij ten diepste in je leven wilt realiseren. Dat als het moment van afscheid gekomen is, je tevreden en met een voldaan gevoel kunt zeggen “het was mijn leven”

 

Hoe, wat en waar?

In het oosten van het land gaan we ons 5 dagen afzonderen van de wereld om ons heen. Gedurende deze dagen gaan we werken aan de 5 principes van groei. Jij gaat ontdekken wat je ten diepste wilt realiseren in jouw leven. We gaan kijken wat jou tegen houdt om dit te realiseren. Je gaat je blokkades ontdekken, en als het even lukt opruimen. Na deze retraite weet jij wat je wilt bereiken, welke blokkades je moet opruimen, en welke eerste stappen je kunt zetten. Ik help je nu op weg door een ontdekking paper om voor jezelf te kijken wat je wilt bereiken.

Gedurende deze dagen is er aandacht voor een innerlijke zoektocht, mediteren, bewustwording, opruimen van negatieve overtuigingen. Je komt maandags aan, en vrijdagmiddag ga je weer naar huis.

We beginnen maandag 28 november 2022 en eindigen vrijdag 2 december 2022. Ik heb een reservering bij centrum Athanor in Lochem. Je kunt met twee personen op een kamer, of een kamer voor jezelf reserveren. Eten daar word in voorzien. Het is wel geheel vegetarisch.

 Begin alvast te onderzoeken

                                            Ik heb een ebook voor je gemaakt waarmee je alvast een idee kunt krijgen wat we gaan doen.                                                           Als je hieronder op de knop klikt dan kun je hem aanvragen GRATIS

Pin It on Pinterest

Share This