Recensies over Quantum verslavingszorg

Ik kan natuurlijk heel veel schrijven over wat ik doe, en claimen dat het werkzaam is. Jij hebt misschien de vraag, wat zeggen jouw cliënten over jou als coach en de door jou aangeboden diensten? Op deze pagina kun je recensies van cliënten lezen.

Gezien de problematiek waar mijn cliënten mee worstelen en hun anonimiteit te waarborgen plaats ik niet hun volledige naam met een foto.

Ik ben in behandeling (geweest) voor een cocaïne en alcohol verslaving.

Ik heb hier eerder hulp voor gehad bij Trubendorffer, het resultaat was dat ik na een tijdje weer vol in mijn verslaving zat.

Op het begin moest ik wennen aan de manier van behandelen want het was allemaal nieuw voor mij, maar daarna is het me erg goed bevallen en was er een fijne band. Ik ben dankzij jurre achter dingen gekomen die mij veel verder hebben gebracht dan ik had gehoopt.

Er zijn wel een aantal verschillen de eerste vind ik dat het bij jurre veel persoonlijker is en ten tweede de manier van behandelen.
Bij jurre zijn we gaan graven in mijn onderbewustzijn waardoor er emoties loskwamen die ik nooit zo heb ervaren en die mij hebben laten inzien dat het nu oke is.

Bij de andere behandeling was het vooral gericht op mijn gedrag en de oorzaak te zoeken door vragen te stellen. Bij mij zat dat zo diep dat je er met alleen vragen nooit bij was gekomen ik moest het gaan voelen.

Het resultaat tot nu toe is dat ik vier en een halve maand clean ben en nog belangrijker het is echt uit mijn leven durf ik wel te zeggen, ik heb eigenlijk zo goed als geen behoefte meer. en als er dan wat komt dan denk ik terug aan wat het me heeft gebracht en dat is helemaal niks alleen maar ellende, en ik wil verder met me leven.

Het is mooi zoals het nu is.

Perry

De verslaving uit mijn leven

Ik ben bij ‘Jurre Quantum Coaching’ terechtgekomen om te werken aan mijn gokverslaving die gepaard ging met een te hoog alcoholgebruik. Mijn gokverslaving speelde al minimaal 10 jaar, soms nauwelijks aanwezig en soms als een lawine die over me heen kwam. Ik, die altijd en overal de controle over had en van alles voor iedereen regelde, was totaal onmachtig weerstand te bieden aan deze goklawine en liet me dus meesleuren tot diep in het dal.
Overigens zonder dat ook maar iemand dat in de gaten had.

Hulp vragen was aanvankelijk voor mij geen optie want ik was toch de persoon die alles onder controle had dus dit kon ik natuurlijk makkelijk zelf oplossen. Ik heb geleerd dat dit de gevaarlijkste overtuiging is die er bestaat. Het is dan ook o zo moeilijk jezelf recht in de ogen te kijken en toe te moeten geven dat je dit in je eentje niet redt. Maar de hoofdvoorwaarde om uit de neerwaartse spiraal te komen is HULP ZOEKEN. Het is zonde van de tijd om daarmee te wachten.

Eerst ben ik bij Jellinek geweest, een half jaar lang, 1 keer in de week. Dat was zeer zeker nuttig omdat ik daar erg veel heb geleerd van het mechanisme van een verslaving. Gedurende dat half jaar dronk ik geen druppel en vergokte ik geen dubbeltje en het verbaasde me dat het me redelijk gemakkelijk afging. Echter, op een gegeven moment kwam de klad er weer in en ging ik toch weer grijpen naar de verdoving van mijn emoties, dus drinken en gokken.  Het verdoven van de emoties in plaats van de confrontatie aangaan was de kern van mijn verslavingsprobleem. Bij Jellinek werd te weinig gewerkt aan deze kern, met andere woorden……de angel van de verslaving was er niet uit.

Gelukkig kwam ik via een goede vriend terecht bij Jurre. Met zijn therapie moest ik de emoties ondergaan die ik in vele crisissituaties wegdrukte. Eerlijkgezegd zag ik er ook wel tegenop want zo lollig is het niet om bloot te leggen wat je jarenlang onderdrukt had.
Maar voor het eerst in jaren had ik daadwerkelijk het gevoel dat er iets wezenlijks in me veranderde. Ik heb nu na 4 maanden therapie(1middag per 14 dagen) een hele andere kijk op het waarom van de verslaving. Het heeft me heel erg veel opgeleverd. Niet alleen het bijhouden van een dagboek gedurende 100 dagen maar zeker ook (juist voorál) de sessies bij Jurre waarin ik terugging naar moeilijke momenten en de emoties die daarbij hoorden te benoemen en te VOELEN hebben ervoor gezorgd dat ik de verslaving onder controle kan houden.

Een verslaving zal altijd op de loer blijven liggen, zal altijd latent aanwezig zijn. Maar door de effectieve manier van coachen heeft Jurre (een ervaringsdeskundige op het gebied van verslavingen, iemand die daadwerkelijk weet waar hij het over heeft en dus ook daadwerkelijk begrijpt waar je mee worstelt) er zeker voor gezorgd dat er geen sprake meer is van een lawine die me het dal in sleurt. Daar ben ik heel dankbaar voor en daar ben ik een veel gelukkiger mens van geworden.

Mocht je met een verslaving worstelen, wacht dan niet met eerlijk zijn tegen jezelf en zoek hulp. Ik raad de manier van coachen van Jurre zeer zeker aan. Het heeft mij (de persoon die wel een beetje gewend is te denken…..mij hoef je niks te vertellen want ik regel mijn zaken zelf wel) in ieder geval enorm geholpen!

 

Dick van de P.

Waarvoor was je naar mij gekomen.

Ik worstelde met problematiek die verband hield met mijn jeugd, en het opgroeien met een aan alcoholverslaafde ouder.
Zoals in het stukje hiervoor al aangegeven heb ik al wat reguliere therapie gedaan maar niet het gevoel gekregen dat dat de kern raakte. Via internet kwam ik op het spoor van codepence en acoa. Codependent is van de AA, die stelt dat niet alleen de alcoholist ziek is maar ook de gezinsleden, omdat zij zich moeten aanpassen aan de verslaafde. Acoa is adult children of alcoholics. Het was gewoon griezelig hoeveel ik van mezelf in de beschrijving herkende. Ik voelde me enorm teleurgesteld dat mijn reguliere therapeuten (2) zo weinig met dat allesbepalende aspect van mijn jeugd hadden gedaan.  Anyway toen ik bij de dokter naar buiten liep nadat ik om een verwijzing had gevraagd zag ik jouw folder en dat voelde toch wel als heavenly intervention. 🙂

Hoe heb je mij als coach ervaren, zowel inhoudelijk als in het contact

Ik heb je als heel empathisch ervaren. Dat is volgens mij jouw grote kracht. Je zit niet verschanst achter theoretische modellen en vragenlijsten maar bent echt aanwezig en betrokken. Zeker nu er wat tijd is verstreken herinner ik me vooral je aanwezigheid als ‘helend’
Ik heb het gevoel dat je goed weet waar je over praat en anders dan bij de reguliere therapeuten die ik heb gesproken voel ik bij jou belangstelling voor wat er nog maar aan inzichten/benaderingswijzen is.

Hoe heb je de gebruikte technieken ervaren

Aanvankelijk was ik vooral nieuwsgierig naar de technieken die je zou gebruiken. Ik had het gevoel dat de reguliere therapie wel raakte aan de diepere laag van mijn ‘ziel’ maar niet de onderste steen boven bracht. Met name de confrontatie met mijn innerlijke boosheid (ik weet niet hoe je die tecniek noemt) en het kampvuur brachten echt veel teweeg. Ik denk als ik dat op een gedoseerde manier zou kunnen doen met jou, ik nog wel verder zou willen soulsearchen.

Wat is het resultaat voor jou geweest van de sessies?

Heel belangrijk: ik heb mij verzoend met het feit dat mijn ouders niet de ouders konden zijn die ik nodig had. Ik begrijp dat mijn gevoel niets waard te zijn een gevolg is van omstandigheden en niemands schuld. Ik ga nu rustig bouwen aan het gevoel goed genoeg te zijn en een plek in deze wereld te verdienen. The only way is up 🙂

Annelies de R.

Pin It on Pinterest

Share This