Van verslaafd leven, naar controle over jouw leven

Ik ben inmiddels ruim 10 jaar clean. Na ruim 16 jaar kwam ik eindelijk los van mijn verslavingen in 2009. Ik mag ook vieren dat ik voor mijzelf een toekomst heb gecreëerd met perspectief, niet meer die uitzichtloze baan die ik had.
16 jaar heb ik af en aan geprobeerd om te stoppen met drank en drugs, dat lukte soms even, tot ik weer in mijn oude gedrag terugviel.
Ik zag geen toekomst perspectief.
In 2001 onderging ik een reiki I inwijding, die een veranderingsproces in gang heeft gezet. Ik kreeg de behoefte om iets van mijn leven te gaan maken.
In 2003 besloot ik een opleiding natuurgeneeskunde te gaan volgen, daarna volgde coaching opleidingen. Ik herken mijzelf haast niet meer.
Er is niets meer van die oude verslaafde persoon over, behalve de ervaringen.
Het zijn deze ervaringen die ik inzet om andere mensen te helpen, om hun leven weer onder controle te krijgen, om het weer sturing te geven en hun volledig potentieel te gebruiken.
Ook jij kan dit veranderingsproces ondergaan, en jezelf het grootste cadeau geven wat je maar kunt geven. Een leven leiden met voldoening.

Steeds weer herken je ze, en loop je voor ze weg maar zij blijven je achtervolgen

u

Word jij ook wanhopig van die steeds terugkerende behoefte aan je borrel/joint of waar je maar aan verslaafd bent?

u

Ben jij niet tevreden met je toekomst vooruitzichten?

u

Geloof je echt dat minderen van het gebruik jou gaat helpen?

u

Wil jij echt de rest van je leven met het juk van je verleden rondlopen?

u

Denk jij dat je te oud bent om je leven nog te veranderen?

u

Heb jij opnieuw een relaps/terugval gehad?

u

Ben jij afgekickt, maar vrees je terug te vallen in je verslaving?

Afkicken van je verslaving gaat vaak gepaard met terugvallen in je oude verslavingsgedrag. Het kan zijn dat je jezelf dan weer even “gelukkig” voelt, logisch je zit weer in je oude patroon. Er is geen strijd meer, want je hebt toegegeven aan je verslaving. Negatieve gevoelens worden weer verdoofd, en je bent misschien geneigd om te gaan geloven dat dit nu eenmaal je leven is.

Hoe lang gaat het duren voordat je beseft weer in die zelf gecreëerde gevangenis te zitten? Die gevangenis die de boze buitenwereld misschien buiten houdt, maar jou en je negatieve gevoelens vastzet. Zodat jij er niet aan kan ontsnappen?

Wil jij echt zo oud worden, of wil je nu eens en voor altijd jezelf bevrijden?

Blijf jij in je (verdoofde) pijn hangen, of ga je aan de slag?

Stel je voor, dat ook jij de mogelijkheid hebt om een leven op te bouwen waarin jij gelukkig bent, zonder hulpmiddelen die jouw gevoelsleven verdooft.
Hoe zou het voor je zijn, als je bevrijd bent van het gevoel niet goed genoeg te zijn. Wil jij nu eindelijk die vicieuze cirkel doorbreken, zodat je niet jezelf schuldig hoeft te voelen omdat je voor je gevoel jezelf en je omgeving hebt teleurgesteld?
Hoe zou het voor je zijn, als je nu de stappen zou zetten die het mogelijk maken voor jou om wensen in je leven te realiseren?
Hoe zou het voor jou zijn als je innerlijke rust vind, en vandaaruit je kracht om volledig te leven, bewust en gelukkig?

u

Wil jij werkelijk op deze manier doorleven, of wil je geluk?

u

Hoe zou het zijn voor jou, als je met trots kunt zeggen, dat heb Ik gerealiseerd?

u

Hoe zou het voor je zijn, als je bevrijd bent van het gevoel niet goed genoeg te zijn.

u

Hoe zou het voelen om werkelijk vrijheid te ervaren, in volledig bewustzijn.

u

Wil jij nu eindelijk die vicieuze cirkel doorbreken, zodat je niet jezelf schuldig hoeft te voelen omdat je voor je gevoel jezelf en je omgeving hebt teleurgesteld?

u

Wil je ook zo graag de kracht vinden om eindelijk nee tegen je verslaving te zeggen.

Hoe lang blijf jij nog verlangen?

N

Ontdek de nieuwe Jij, in dit traject

N
N

Gooi je beperkende gedachten overboord, vanaf nu ga jij voluit leven

N

Vind je zelfrespect, eigen liefde en geluk

Als je er voor kiest om met mij te werken, dan gaan we er voor zorgen dat jij je eigen leven kunt gaan creëren. Pijn en verdriet kun je achter je gaan laten, we kunnen hem niet uitwissen maar wel er voor zorgen dat jij er geen hinder meer van hebt. Jij gaat leren je energie te gebruiken om jouw volledig potentieel te benutten voor jouw toekomst.

Door mijn ervaring met verslavingen weet ik hoe een verslaafde denkt, en kan ik mijzelf inleven in de cliënt. Ik ken het klappen van de zweep zo gezegd. Doordat ik met het nieuwe mensbeeld voor de 21e eeuw werk, heb ik een geheel andere invalshoek die veel mogelijkheden biedt om de cliënt te helpen.

Voordelen:

N

Geen wilskracht strijd

N

Rust en zelfacceptatie

N

Competenties leren die je ook in de toekomst kunt gebruiken

Doordat we met je onderbewuste gaan werken, kunnen op efficiënte wijze blokkades opgelost worden, welke je anders met wilskracht moet zien te overwinnen. In je onderbewuste liggen soms herinneringen opgeslagen die we ons niet meer bewust zijn, maar die wel ons gedrag vandaag de dag bepalen.
Je leert in dit traject om te mediteren, dit kun je eigenlijk altijd en overal doen, en is dus makkelijk toe te passen. Mediteren is meer dan op een kussen zitten en voor je uitstaren. Als jij meditatie gaat toepassen, ga je meer rust en zelfacceptatie ervaren.
Stel jij doelen, of neem je voornemens?
Vaak gaat het om het laatste, maar concreet een doel stellen, onderzoeken hoe je die kunt realiseren en dat implementeren doen mensen zelden.

Ik leer jou hoe je dit kunt doen.

Leven zonder verslaving

Heb jij net een afkicktherapie achter de rug?
Ik stapte steeds weer in de valkuil om de draad weer op te pakken waar ik gebleven was, met mijn vrienden in de kroeg. Eerst nog met een frisdrank, uiteindelijk toch weer met mijn jenevertje.
Laat één ding duidelijk zijn, na het afkicken is dit de grootste valkuil om in te vallen. De draad weer oppakken bij waar je gebleven was.
Dit klinkt logisch, maar uit onwennig zijn met je nieuwe nuchtere leven een makkelijk gemaakte fout.
Wellicht is het nu tijd om een leven te creëren waar jij gelukkig van wordt.
Als jij niet meer gehinderd wordt door negatieve gevoelens en weer in je kracht staat, kun jij keuzes voor jouw toekomst maken.
In het traject “Leven zonder verslaving” gaan we kijken of jij nog craving/zucht gevoelens hebt, als die er zijn gaan we daar eerst aan werken.
Daarna gaan we kijken naar wat jij (onbewust) voor jezelf zou willen in jouw leven, en hoe je dat kunt realiseren. We kijken ook naar jouw beeld van de wereld en het leven en we gaan er voor zorgen dat je met een goede mindset aan je doelen gaat werken.

Leven zonder verslaving is een individueel traject dat je aangaat met jezelf en mij

Leven zonder verslaving bestaat uit 12 sessies, deze worden in gezamenlijk overleg ingepland. In eerste instantie zullen minimaal 1x per week afspreken, daarna komt er meer tijd tussen de afspraken. Naast deze sessies kun je tussen de afspraken door gebruik maken van 5 korte Skype sessies (max 20min per keer), telefonisch en mailcontact. Deze contacten zijn bedoeld voor als je even vastloopt en hulp nodig hebt. Ook krijg je het werkboek tot je beschikking.

Je krijgt een werkboek met een theoretisch gedeelte om te lezen en met opdrachten die je moet gaan maken. Hiermee leggen we een goed fundament onder jouw toekomst.

We gaan  in onze contacten werken aan;

 • Waar ben je nu, en waar wil je naar toe
 • Craving/zucht en negatieve emoties
 • Afscheid van je oude leven
 • Een nieuwe mindset voor jouw leven
 • Doelen stellen, onderzoeken, plannen en uitvoeren

 

 

 

Hoe werk ik

Ik werk volgens het co-active coaching systeem, waarin tools zijn verwerkt die het mogelijk maken om in jouw onderbewuste te werken en zo negatieve emoties te neutraliseren. Als de negatieve emoties eenmaal zijn geneutraliseerd zullen ze jou niet meer tot last zijn. We leven in een maatschappij waarin het uitgangspunt schaarste is, en het recht van de sterkste. We zien in de wereld om ons heen wat dat te weeg brengt, en wellicht herken je het in je eigen leven. Dit zijn negatieve uitgangspunten, er is genoeg in het leven voor iedereen. Ik ga uit van de vijf beginselen van groei;

 • Onbegrensd potentieel
 • Vrije distributie
 • Moeiteloze respons
 • Ongebonden intentie
 • Unieke bijdrage

Ik ben er om jou te steunen en te helpen, maar jij zult het werk moeten doen.

Aan het begin van het traject krijg je een werkboek, die we in de loop van het traject gaan vullen met opdrachten handleidingen hoe je bepaalde zaken kunt aanpakken en een dagboek gedeelte.
Je krijgt per keer een of meerdere opdrachten van mij gemaild, deze mail je ingevuld voor de volgende afspraak weer terug aan mij.
Gedurende het traject kun je tussen afspraken door om een skype sessie van 20 minuten vragen.

Het werken aan negatieve emoties kan de nodige stress opleveren, hierom geef ik ook aandacht aan ontspanning. Denk hierbij aan ontspanningsmassages, meditatie, natuurwandelingen etc. Als we klaar zijn met de negatieve emoties, voor dat moment, wordt het tijd om te gaan bouwen. Binnen de structuur van co-active coaching ga jij doelen stellen, onderzoeken hoe ze te bereiken zijn en een plan maken om het te realiseren.

Wat kun jij van mij verwachten en wat verwacht ik van jou

Stap 1

Eerst gaan we kijken waar jij nu bent in je leven, en waar jij naar toe wilt. Dit doen we d.m.v. een interview en een visualisatie.

Stap 2

Als je afgekickt bent, blijf je vaak nog met craving/zucht gevoelens zitten. Deze gevoelens zijn een gevaar voor jou, en daar gaan we eerst aan werken. Naast de craving/zucht gevoelens kan het zijn dat het nodig is om aan een stukje rouw verwerking te doen. Nu je gestopt bent met je verslaving kan het zijn dat je afscheid moet nemen van een stuk van je leven. Hoewel dit vaak tot last is geweest, beleefde je er ook wel plezier aan en vulde het je sociale leven.
Dit kan gevoelens van verlies en eenzaamheid of isolatie oproepen, die er ook weer voor kunnen zorgen dat jij terugvalt in je verslaving. We gaan dus naar deze gevoelens kijken, en hoe jij je sociale leven opnieuw vorm kan geven.

Stap 3

Als jij zo ver bent dat je echt klaar bent met het opruimen van oude en nieuwe emoties die aan je verslaving en het afkicken gerelateerd zijn, gaan we een moment inlassen waarin jij afscheid neemt daarvan. Een markering tussen je oude leven, en je nieuwe leven waar je nu aan gaat werken.

Stap 4

Om in een status van groei te komen, zodat jij een nieuw leven kunt gaan creëren gaan we kijken naar jouw wereldbeeld, en naar jouw leven.
Ik ga je kennis laten maken met het mensbeeld voor de 21e eeuw

Stap 5

Doelen stellen en realiseren
Hebben we tot nu toe doelen gesteld om je oude leven af te ronden, gaan we nu werken aan je doelen voor de toekomst. Als het goed is zit je nu in de juiste mindset om te gaan creëren. We gaan dus doelen stellen, onderzoeken en uitvoeren. In totaal hebben wij 10x een afspraak Mijn rol is om jou te begeleiden, en waar nodig een interventie toe te passen. Uiteraard krijg je mijn commitment aan jou. Van jou vraag ik een open mind, en inzet om jouw nieuwe leven vorm te geven.

Wetenschappelijk onderzoek

Ik werk samen met een wetenschappelijk onderzoeksbureau, zij doen de cliënt evaluatie voor mij. Dit houdt in dat jij als cliënt 4x een anonieme vragenlijst krijgt om in te vullen, deze gaat over jouw welzijn, en hoe je het traject ervaart en of je er baat bij hebt.
De resultaten van deze lijsten zijn niet alleen belangrijk voor mij maar ook voor toekomstige cliënten en bewijs dat dit traject effectief ingezet kan worden. Ook kan ik aan de hand van de uitkomsten kijken waar ik mijn traject kan verbeteren.
Je medewerking aan deze vragenlijsten is van groot belang.
https://www.soffos.eu/

Waar vind je mij?

Ik werk vanuit huis en heb daar mijn werkkamer. Indien gewenst kan ik ook bij jou thuis afspreken, dan komen er wel reiskosten bij (tijd+afstand)

Resultaten:

9

Verdwijnen van craving/zucht gevoelens

9

Afsluiting van oude leven

9

Rust en ontspanning

9

Je weet hoe jij jouw leven kunt vormgeven

9

Verwerking negatieve emoties

9

Weten wat jouw onbewuste behoeften zijn

9

Kun je mediteren

Wil jij je leven een positieve boost geven, en voorkomen dat je weer in je verslaving terugvalt?

Heb jij het gevoel dat “Leven zonder verslaving” dat is wat jij nodig hebt?

Plan dan nu jouw afspraak in!

  Je werkt met het onderbewuste, bedoel je hypnose?

  Nee, ik werk niet met hypnose.

  Hoe kan meditatie mij helpen om van mijn verslaving af te komen.

  Door te mediteren leer je om je aandacht te focussen, en om gedachten te negeren. Doordat je meer rust gaat ervaren zul je minder stress gaan ervaren. Dit helpt om gedachten aan je verslavingsmiddel te negeren, beter met stress om te gaan en om mentaal sterker te worden.

  Hoe worden die 20 uur verdeeld over de 9 maanden?

  Een deel van de uren zullen we moeten besteden aan de intake en interventie sessies, hiervoor moeten we zo’n 2 uur per sessie vrijhouden. We zullen vermoedelijk zo’n 8 uur aan de intake en interventiesessies kwijt zijn, dus houdt je zo’n 12 uur over voor andere sessies.

  Pin It on Pinterest

  Share This