IN 7 STAPPEN IN JE KRACHT

Geen rust

Niet zelden is de belevingswereld van een verslaafde als een wervelende poel vies water. Emoties en de daaraan gekoppelde gedachten, zorgen voor veel onrust, pijn en verdriet. Gevoelens van onzekerheid, de beleving minder dan de ander te zijn, dat er geen uitweg lijkt te zijn. De belevingswereld van een verslaafde is vertroebeld. Door de aanleg van de hersenen, door de pijnlijke ervaringen die ze opgedaan hebben, door het gebruik en een leven waarin geen rust komt.

Gekaapte hersenen

Zo vaak werd mij gezegd,”je moet het loslaten” Hoe dan? Hoe laat ik die gedachten, die herinneringen, dat verdriet los? Tijdens een actieve verslaving worden de hersenen van een verslaafde gekaapt”  Het cognitief denken wordt ernstig belemmerd zo niet onmogelijk gemaakt door de aanleg van de hersenen van een verslaafde. Hoe wil je dat iemand met gekaapte hersenen ander gedrag aanleert, op een andere manier gaat leren denken? Het is niet onmogelijk, maar het is een strijd. En, is het wel de manier om van die emoties en gedachten af te komen?

Effectief

De nieuwste inzichten in het functioneren van de mens, en meer specifiek de hersenen hebben een weg vrijgemaakt voor andere manieren om emoties te verwerken, om ze van hun lading te ontdoen, ze hun kracht te ontnemen. Door gebruik te maken van ons lichaam en het onderbewuste kunnen we die emoties ontkrachten. Effectief.

Herken jij bij jezelf?

Wil jij?

u

Oude pijn opruimen;

u

De drijvende kracht uit je verslaving halen

u

Je op je toekomst kunnen richten

u

Je zelfvertrouwen herstellen

u

Meesterschap over jouw leven hebben

Relaps

Ik krijg regelmatig telefoontjes van mensen die nog terugvallen in hun verslaving. Eens in de zoveel tijd, geven ze toch weer toe aan hun verslaving. Een relaps. Er kunnen weken, soms maanden soms jaren tussen zitten dat er toch weer naar die borrel, snuif cocaïne of wat dan ook gegrepen wordt. Het waarom? Vaak weten ze het zelf niet. Het kan zo frustrerend zijn. Je denkt eindelijk je verslaving los gelaten te hebben, je bent misschien wel bezig om je leven opnieuw richting te geven. En dan is daar ineens die dag, dat het misgaat. Je hebt een relaps. Dat is zwaar balen, maar het hoort erbij. Houd jezelf vooral goed voor ogen dat je op de goede weg zit.

Rugzakje

Wij mensen dragen allemaal een rugzakje, en het is vaak geen leuk rugzakje. Soms weten we wat erin zit, vaker weten we dat niet. Onze hersenen verwerken informatie uit ervaringen die we hebben op een uitermate efficiënte wijze. Meestal. Soms worden ervaringen niet goed verwerkt in ons geheugen, en die herinneren we ons dan niet meer. Dat kunnen fragmenten zijn, van een herinnering die we wel hebben. Een moment, waarin we ons heel erg onprettig, onveilig, verdrietig of boos hebben gevoeld.

Opruimen

Je herinnert het je niet, het zit er wel en het heeft een grote impact op je leven. Dit zijn wat ik noem de “emotionele drivers” achter een verslaving. Ze zorgen voor een gevoel van onbehagen, wat je doet verlangen naar die “rush” die een middel of gedrag je kan geven om jezelf weer goed te voelen. Voor even. Het goede nieuws is, ze zijn op te sporen en op te ruimen.

Voor het eerst in jaren had ik daadwerkelijk het gevoel dat er iets wezenlijks in mij veranderde

Dick vd P

                                                   Bij de andere behandeling was het vooral gericht op mijn gedrag en de oorzaak te zoeken door vragen te stellen.                                                                          Bij mij zat dat zo diep dat je er met alleen vragen nooit bij was gekomen ik moest het gaan voelen.

Perry

In 7 stappen in je kracht

Dit traject bestaat uit 7 consulten. Deze worden ingezet om te onderzoeken wat nu maakt dat jij last hebt van een relaps. Wat gebeurt er, waardoor jij terugvalt. We gaan onderzoeken welke (onbewuste) negatieve emoties en blokkades jouw verslaving instant houden.

Onbewuste emotionele drivers

Mijn ervaring is dat mensen zich vaak niet bewust zijn van negatieve emotionele drivers.  “Ik heb niets traumatisch meegemaakt” Dat hoeft ook niet, het venijn kan hem zitten in gedragingen, en woorden van anderen naar jou toe. Het kan hem ook zitten in de problematiek van onze opvoeders die zij met zichzelf ervaarden. Een verslaafde opvoeder, een emotioneel afwezige opvoeder, een opvoeder met psychische klachten etc. Kinderen groeien op zonder zich bewust te zijn van de problematiek van de opvoeder. Ze weten eigenlijk niet beter dan dat het normaal is, en kinderen zijn loyaal aan ouders.

Codependency

Er kan dan sprake zijn van codependency. Er ontstaat een zoektocht naar een invulling van wat in het verleden gemist werd. Niet zelden eindigt dit in een verslaving in welke vorm dan ook. Je kunt hierbij ook denken aan een relatie met een persoon die hetzelfde gedrag vertoont als je opvoeder.

Kracht terug

We gaan niet alleen onderzoeken. Ik maak gebruik van methodieken waarmee we deze emoties kunnen opsporen en ontkrachten. Door het opsporen en verwerken van deze negatieve emotionele drivers krijg je de mogelijkheid om oude overtuigingen los te laten, en komt er energie en kracht voor terug.

Praktische informatie

   Dit traject kost €775,- (incl. btw)

Voor mijn online aanbieding met ruim 10% korting wordt dit € 575,- exclusief btw

Wil je meer weten, neem gerust contact op.

 

 Is er nog sprake van een actieve verslaving?

Kijk dan even bij “de verslaving uit mijn leven”

6 + 13 =

Pin It on Pinterest

Share This